RESTAURACJA SALEM
95-200 PABIANICE
BUGAJ 53 B
TEL. 042 214 84 52
CZYNNA:
WT-SOB 12-22
NIE 12-20

DOWÓZ POSIŁKÓW:
WT-PT 12-19
SOB-NIE 12-17

  MENU CENA
CHRUPIĄCA POŁOWA PIECZONEJ KACZKI     25.00
SZNYCEL SZWAJCARSKI                 8.00
DE VOLAILLE 8.00
FILET Z PIERSI KURCZAKA Z ANANASEM I BORÓWKAMI 8.00
BRYZOL Z KURCZAKA 6.50
TALERZ ARABSKI 15.00
WĄTRÓBKA DROBIOWA 5.00
ZESTAW GRILLOWY 15.00
SZASZŁYK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ [grill] 9.00
POLĘDWICA WIEPRZOWA [grill] 10.00
ŻEBERKA BARBECUE  [grill] 9.00
KARCZEK [grill] 8.00
FILET Z PIERSI KURCZAKA Z CURRY [grill] 8.00
PIECZEŃ CIELĘCA 8.00
PIECZEŃ WIEPRZOWA 6.50
ŻEBERKA WIEPRZOWE 5.50
ŻEBERKA CIELĘCE 7.00
BITKI WOŁOWE 6.50
GULASZ CIELĘCY 7.50
GULASZ WĘGIERSKI WOŁOWY 6.00
GULASZ WIEPRZOWY 6.00
GULASZ WOŁOWY 5.50
ZRAZ ZAWIJANY 7.00
ŻOŁĄDKI DROBIOWE W SOSIE WĘGIERSKIM 6.00
ZRAZY MIELONE W SOSIE GRZYBOWYM 2 SZTUKI    6.00
OZORKI W SOSIE CHRZANOWYM            6.00
PIEROGI Z MIĘSEM 10 SZTUK            7.00
POLĘDWICA WOŁOWA W SOSIE ROCKPOLOWYM         10.00
BOEUF STROGONOF                    10.00
BEFSZTYK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z CEBULKĄ 9.00
POLĘDWICA WOŁOWA PO HULTAJSKU             9.00
BRYZOL Z POLĘDWICY WOŁOWEJ W JAJKU        8.00
ROLADA CIELĘCA Z SOSEM Z MAŚLAKÓW        12.00
CIELĘCINA W BOROWIKACH                9.00
ESKALOPKI CIELĘCE PO KRÓLEWSKU             9.00
MEDALION CIELĘCY Z JAJKIEM             9.00
GOLONKA PO BAWARSKU                  100 G 3.50
POLĘDWICA WIEPRZOWA W SOSIE Z ZIELONEGO PIEPRZU    10.00
SZNYCEL Z GRZYBAMI                 9.00
KOTLET WŁÓCZĘGI                     8.00
SCHAB PO CYGAŃSKU                 9.00
KOTLET SCHABOWY                    7.00
STEK WIEPRZOWY Z CEBULKĄ             6.50
KOTLET MIELONY                     5.00

SPECJALNOŚĆ SZEFA KUCHNI:

PÓŁMISEK SALEM                  
  25.00

POTRAWY Z RYB:
ŁOSOŚ                        
15.00
PSTRĄG                         12.00
SOLA                         12.00
FILET Z MINTAJA                     5.50


SURÓWKI:

BUKIET SURÓWEK      3,00
Z BIAŁEJ KAPUSTY      2.00
Z CZERWONEJ KAPUSTY      2.00
Z KISZONEJ KAPUSTY      2.00
OGÓREK KISZONY      2.00
Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ W SOSIE VINAIGRETTE      3.00
WARZYWA GOTOWANE      3.00


DODATKI DO DAŃ:
ZIEMNIAKI PIECZONE    3.00
FRYTKI    2.50
ZIEMNIAKI    2.00
KOPYTKA    2.50
PAMPUCHY 4 SZTUKI    3.00
RYŻ    2.00
KASZA    1.50
SOS     1.00
KETCHUP MUSZTARDA     1.00

PRZYSTAWKI:
CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ            10.00
BEFSZTYK TATARSKI                7.00
CARPACCIO ZŁOSOSIA                10.00
TATAR Z ŁOSOSIA                     10.00
ŁOSOŚ WĘDZONY                     10.00
ŚLEDŹ W OLEJU                     6.00
ŚLEDŹ W ŚMIETANIE                6.00
ROLADA CIELĘCA Z MARYNATAMI 8.00